perjantai 30. syyskuuta 2011

TYÖELÄMÄN VAIHTOPENKILLÄ

"On tärkeämpää keskittyä saamaan ihmisiä työelämään kuin sieltä pois", oli ministerin perusteluna vuorotteluvapaan ehtojen tiukentamiselle.

Opiskeluaikojen lyhentämisen tavoitteena on saada työvoima aiempaa aikaisemmin työhön. Työurien pidentämisen tavoitteena on pitää ihmiset poissa eläkkeeltä mahdollisimman kauan. Eduskunta näyttää tässä esimerkkiä.

Työturvallisuuskeskuksen mukaan  yksilöiden elämäntilanteiden ja terveydentilan sekä niihin liittyvien voimavarojen huomioon ottaminen työuran eri vaiheissa on tärkeää myös tuloksellisen toiminnan kannalta. 

Eräs presidenttiehdokas lähti Harvardiin hävittyään vaalit. Työelämän keskivertokulkijoilla ei ole varaa tällaisiin vaihtopenkkeihin, vaikka huoltotaukoja tarvitaan monesta syystä. Vuorottelu merkitsee myös sitä, että joku pääsee kortistosta kentälle.

Työn sankari Sarasvuon mukaan emme työskentele riittävän kovasti ja Eino Leinollakin oli kovat odotukset:

Työs olkoon suurta tai pientä vaan,
kun vain se tähtää suurempaan
ja kun sitä palkan tähden et tee,
se arvonsa ansaitsee.

Maslowin tarvehierarkian mukaan ensin tarvitaan leipää ja lämmintä ennen kuin on mahdollista toteuttaa itseään työssä ja työtä varten.

Eräs  ministeri teki  tasa-arvoteon jäämällä isyyslomalle. Paikallislehden mukaan lukion rehtori jää vuorotteluvapaalle. Kuka valtakunnan huipulta näyttäisi samanlaista esimerkkiä? 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti