Eläköön EU-hankkeet! Teemu Arina esiintyi livenä Savossa. Aivoja pitää tuulettaa säännöllisesti. Oppiminen ja uudistuminen edellyttävät, että heittäytyy tuntemattomaan.
Tämä on tv-sukupolven aivojen heijastusta Teemu Arinan holistisesta tulituksesta.
Viisaus ei tule edestä - vaan syntyy aivojen väleissä. Auditorio, luokka yms. opetuslayoutit luovat harhan, että kyse on yksisuuntaisesta tiedon/viisauden siirrosta.
Oppiminen ei ole muistamista - vaan käyttöjärjestelmän päivittämistä. Oppikirjaopetuksessa opettaja toistaa tunnilla kirjasta tehtyjä dioja, jotka opiskelijat pänttäävät ja vastaavat kirjasta tehtyihin kysymyksiin tentissä. Tiedon kopiointia ja loppuvaiheessa monistamista tenttipapereihin.
Standardien vaarallisuus. Standardit ja rutiinit naulaavat kohta entiseen nykyhetkeen. Turvallisuusnäkökulmasta on tarpeen vakioida jotakin. Minna Canth kehotti "Säilyttäkäämme vanhasta se, mikä siinä on pysyväistä totuutta."
Ruutu vastaa, kun sitä koskettaa. Tom Boellstorffin mukaan teknologia on sitä, mitä ei ole ollut olemassa silloin, kun on itse syntynyt. Television jälkeen on syntynyt monta sukupolvia erottavaa teknologiaa. Onneksi on nyt Touch and Go myös arkikäyttöön!
Heikot linkit! Erilaisten ja epätavallisten yhteistyökumppanien kanssa syntyy todennäköisemmin uutta. Paljonko ja millaista vuorovaikutusta tarvitaan luottamuksen syntyyn? Missä vaiheessa juututaan rutiiniin?
Aivokirurgiksi ei harjaannuta luovuudella. Kaarina Mönkkönenkään ei suosittele kokeellista puukotusta. 3D-virtuaalimaailmoissa aivojen rakenteeseen voi tutustua painotuotetta tehokkaammin - jopa tulevaisuuden potilasturvallisuutta edistäen. Kuka haluaisi olla ensimmäinen elävä kokeilu?
Tiedon layout. Eksponentiaaliseen tiedon lisääntymiseen auttavat jäsennystyökalut, valikointi ja suodatus, muistin vapauttaminen valmiin tiedon säilömisestä. Pareton mukaan 20 % tekemisestä tuottaa 80 % tuloksesta. Mikä on suhde kriittisen ja turhan tiedon välillä 1/9999...?
Luostarista se alkoi. Silloin suljettiin ulos lukutaidottomat munkkilatinaa ymmärtämättömät. Pilvi-latinan tulkkaukseen tarvitaan petteri järvisiä, jotta televisiosukupolven edustajat eivät putoa pilven reunalta.
Isaac Asimov kirjoitti 1950-luvulla novellin "Last Question". Asimov kuvasi ihmisen ja tietokoneen kytkeytymistä fiktiona, Teemu Arina kuvaa 2010-luvun pilvitodellisuutta, aivojen linkittymistä sosiaalisen median välityksellä.
Asimovin jutussa kävi näin :" Man's last mind fused and only AC existed - and that in hyperspace."
Asimovin jutussa kävi näin :" Man's last mind fused and only AC existed - and that in hyperspace."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti