torstai 10. marraskuuta 2011

TYÖELÄMÄN ROUVAT

Ostaisitko auton tältä rouvalta? Yhä useammat autojen ostajista ovat naisia, joskus naiset myös myyvät niitä. Wikipedian mukaan "Rouva on nimitys, jota käytetään naimisissa olevasta naisesta ja naispuolisesta leskestä."

Automyyjärouvan kaapista löytyy myynnin ja markkinointialan  todistus, lisäksi ammattitaitoa täydentää pitkäaikainen innostus ja harrastus kaikenlaisiin autoihin. 

Puukauppojen teko onnistuu nykyisin myös tytöiltä ja rouvilta, asialla ovat metsätalousammattilaiset. Ennen hommaa hoitivat Kutsetin miehet.

Jos olisit menossa aivoleikkaukseen, antaisitko rouvan avata aivosi vai pyytäisitkö mieluummin neurokirurgin?

Rouva on puolisonsa liitännäinen. Vastaavasti Wikipedia kertoo näin "Sittemmin herra-sanan merkitys on laajentunut tarkoittamaan mitä tahansa arvostettua tai vaikutusvaltaista miespuolista henkilöä, tai yksinkertaisesti aikuista miespuolista henkilöä."  - puolisolla tai ilman.

Wikipedia jatkaa.." Rouva-nimitystä ei enää useinkaan käytetä arkikielessä, vaan pikemminkin vanhahtavassa kohteliaassa puhuttelussa."

Mitä nuoremmasta herrasta on kyse, sitä vähemmän on väliä, minkälaisilla kromosomeilla kukin on varustettu - asiantuntijuus ja yhteistyö ratkaisevat. Rouvan käytettävyys riippuu myös siitä, ollaanko kohteliaasti siviilissä vai ammatillisesti asian ääressä.

2 kommenttia:

  1. Olen nykyään mielummin emäntä kuin rouva. Mielestäni emäntä maistuu enemmän itsenäiselle naiselle, joka kunnioittaa omaa naisviisauttansa. Ehkä siinä on pientä maalaisromanttista maustetta, mikä sopii minulle vallan hyvin. Meille eri ihmisille saattavat sanat maistua erilaiselta. Vai mitä mieltä olet?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kati, kommentistasi. Tuossa juuri on se juju. Emäntä on itsellinen nainen, talonpitäjä tarvittaessa, oikea ammattinimikekin. Rouvittelu on työelämän tylsyys, josta voisi jo luopua. Ja onhan ihan lupa kutsua asiantuntijaa asiantuntijaksi oli sitten mitä sukupuolta hyvänsä.

    VastaaPoista