perjantai 1. syyskuuta 2017

ME TEIMME SEN!

Tunnetko itsesi rusinaksi työpaikallasi vai jäädytetäänkö työpaitasi? 

Pelinumeron jäädyttäminen on kunnianosoitus joillakin ansioilla kunnostautuneelle pelaajalle. Yleensä pelinumeron jäädyttää urheiluseura, jonka riveissä pelaaja on vaikuttanut, eikä hänen numeroaan saa enää jäädyttämisen jälkeen käyttää kukaan. Miten ainutlaatuiseksi sinä tunnet itsesi omassa organisaatiossasi?

Pelipaidan jäädyttäminen on ele. Annetaanhan työssä ansiomitaleita hienoilla juhlapuheilla kuorrutettuna. Usein se tapahtuu silloin, kun tietty määrä työvuosia tulee täyteen. Susijengi eli Suomen koripallomaajoukkue on jäädyttänyt pelipaidan numero 6 eli kuudennen kenttäpelaajan, kannattajansa.

"Aika mieletön fiilis. Kakstoistatuhatta fania auttaa. Ei voi parempaa fiilistä olla." Näin kuvasi tilannetta voiton jälkeen pelaaja numero 9 Sasu Salin. Suomi voitti Ranskan vastoin todennäköisyyksiä koripallon EM-kisojen ensimmäisenä kisapäivänä Helsingissä. Pelin jälkeen Susijengi kiitti kuudetta kenttäpelaajaansa. Me teimme sen! Taistelimme yhdessä.

Kirjassamme Ihmisiksi työssä olemme kirjoittaneet Susijengistä ja yhteistyöstä. Eilen sain olla kuudes kenttäpelaaja. Yksi kahdestatoistatuhannesta. Täysillä mukana pelissä. Kuudes kenttäpelaaja on hieno käsite. Voittoa ei tee kukaan tähtipelaaja yksin, vaan koko joukkue. Ja tähän joukkueeseen saamme kuulua kaikki. Myös kotikatsomo. Millainen pelipaikka sinulla on omassa organisaatiossasi?

Henkeäsalpaavan jännittävän pelin jälkeen Susijengi kiitti kuudetta kenttäpelaajaansa. Se ei ollut juhlapuhe, vaan aitoa ajallaan annettua arvostusta. Sitä, jota kaipaamme työssämme. Emme välttämättä kiiltäviä mitaleita, hienoja sanoja tai eleitä.  Milloin sinä olet viimeksi osoittanut arvostavasi niitä henkilöitä, joiden kanssa teet työtä yhdessä? Missä tahansa roolissa. Arvostaminen, toisen kuuleminen ja kuulluksi tuleminen on sekä oikeus että velvollisuus. Siihen pitää olla oikeus myös silloin, kun emme voi antaa kaikkeamme joukkueen eteen. Yksi Suomen tähtipelaajista numero 11 Petteri Koponen on ollut loukkaantunut eikä ollut varmaa, toipuuko hän kisoihin mennessä. Hänen panostaan säästettiin kriittisiin hetkiin. Oletko sinä organisaatiosi Petteri Koponen? Arvostetaanko sinun osaamistasi ja voimavarojasi vai kutistutko rusinaksi?

Kiitos, Susijengi, kotijengi kiittää. Ei ainoastaan henkeäsalpaavista hetkistä, vaan myös erinomaisesta yhteistyön ja arvostamisen esimerkistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti