perjantai 4. heinäkuuta 2014

JÄRJESTELMÄÄN EKSYNYT TYÖ

Onnekas voi osua piilotyöpaikkaan olemalla esillä verkostoissa, ottamalla yhteyttä oikeaan aikaan tai lähestymällä avoimella hakemuksella, jossa tarjoaa osaamistaan työnantajan tarpeeseen osuvilla taikasanoilla. Kätkötyöpaikat ovat avoimesti haussa, mutta niiden löytyminen voi olla haaste.

Viime aikoina olen huomannut, että THL:n eli terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen työpaikat ovat otsikon "Koti- ja toimistosiivoojat" alla. Kyse on ollut ylempää korkeakoulututkintoa vaativista suunnittelijan tms. tehtävistä. Samanlaisia yllätyksiä olen aiemminkin löytänyt luokittelun kätköistä.  Laitoin palautetta aiheesta ja sain vastauksen.

Kiitos palautteestasi Työlinjalle. TE-palveluissa on otettu kesäkuussa käyttöön kansainvälinen ammattiluokitus (International Standard Classification of Occupations, lyhennettynä ISCO). Verkko- ja asiointipalveluissa näkyvät vain uuden luokituksen mukaiset ammattialat.  

Ammattiluokitus muuttui toimialan mukaisesta luokituksesta taitotasoon perustuvaksi. Muutos näkyy selvästi mm. Avoimet työpaikat ja Haussa oleva työvoimakoulutus -verkkopalveluissa sekä avoimien työpaikkojen ilmoittamisessa, joissa työpaikat ja koulutukset jatkossa löytyvät uuden luokittelun mukaisesti.

TE-palvelujen ammattinimikkeet on ryhmitelty uuden luokituksen mukaan. Luokituksen kansallinen omistaja Suomessa on Tilastokeskus. 

Laitoin palautetta, koska epäilen, että molekyylibiologit eivät etsi toimistosiivoojan töitä.  Olen kaivanut esiin kätkötyöpaikkoja vuoden verran ja jakanut niitä eteenpäin twitterissä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti