sunnuntai 13. joulukuuta 2015

5 ASIAA, JOTKA OLEN OPPINUT TYÖELÄMÄSSÄ

Some on täynnä monenlaisia listauksia erilaisiin tarpeisiin. Yleensä konsteja on listattu viidestä kymmeneen. Tällä kertaa päätin valita viisi, sillä työelämän urakkaa on vielä jäljellä ja uusia ehtii kertyä. Viisi on hyvä luku, sillä se mahtuu työmuistiin.


1. Jos jokin ei toimi, tee jotain muuta. 
Älä jumitu toistamaan samaa menetelmää,  vaan muuta systeemiä, ajattele, katso ja toimi toisin. Tämä on niin yksinkertaista ja niin vaikeaa, että kun sen huomaa toteutuvan, on syytä hurrata. Itselle ja muille!
 

2.  Pidä kiinni sovitusta.
Älä käytä muita hyväksi äläkä asetu hyväksikäytettäväksi.  Sopimusten pitäminen on toisen työn ja ajan arvostamista, myös omasi. Aina voi sopia uudelleen, mutta sopiminen ei ole soololaji.3. Älä sano "mutta kun", vaan ajattele "entäs jos".
Jos joku ajattelee tai tekee toisin kuin olet itse ajatellut, niin mieti, mitä tapahtuisi, jos kokeilisit toimia toisen ajattelemalla tavalla. Tämä on sujuvan ja vaivattoman yhteistyön tehokkaimpia keinoja. Ei voi toimia kuin me, jos ajattelee kuin minä.


4. Hanki hyvät yhteistyökumppanit, sen jälkeen voit tehdä melkein mitä vain.
Etsi kumppaneita, joiden kanssa voit olla enemmän kuin itse olisit. Kumppaneita, joihin voit luottaa ja joiden kanssa kehtaat jakaa hulluimmatkin ajatuksesi. 


5. Ole siellä, missä olet ja ole mitä olet.
Läsnäolon taito on uusimpia hittejä ja vanhimpia totuuksia. Todellisen läsnäolon mitta on sanaton. Vaikket sanoisi sanaakaan, se riittää silloin, kun se on eniten tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti